- Екстракт от
Червена боровинка
Cran-Max01Екстрактът от Американска червена боровинка има високо съдържание на полифеноли, особено флавозноиди и проантоцианидини. Проантоцианидините тип А подтискат прикрепянето на бактерии в пикочните пътища. - Lactobacillus
acidophilus02Произвежда естествените антибиотици лактоцидин, ациофилин и др., които имат известно антимикробно действие срещу Staphylococcus aureus, Salmonella, E.coli и Candida albicans. - Lactobacillus
gasseri03Създава полезни бактериоцини, които спомагат за ограничаване растежа на патогенни бактерии. Отделя водороден пероксид, който е полезен за поддържането на вагиналното здраве. - Lactobacillus
rhamnosus04Подтиска развитието на множество микроорганизми, които могат да причинят уроинфекции.
Пробиотичната профилактика възстановява специфични щамове на лактобацили, които възпрепятстват прикрепването, растежа и колонизирането на уропатогенните бактерии, стимулират нормалната вагинална флора и намаляват инфекцията.1,6
Ефективност на Червената боровинка
UroGuard съдържа екстракт от червена боровинка Cran Max.
Ползи от употребата на Cran Max (червена боровинка):
Бактерициден ефект7-8
Противовъзпалителен ефект 7-8
Природна алтернатива на антибиотиците 9
Не повишава антимикробната резистентност 10
Безопасна е и добре поносима, дори по време на бременност 11
Роля на
пробиотиците
Вагиналното рН корелира със състава на вагиналната флора. При високото рН се наблюдава намалено количество Lactobacillus и съответно повишаване на риска от инфекции.
Производството на млечна киселина и водороден прекис от пробиотични бактерии е вредно за някои микроорганизми и също измества някои патогени от повърхността на лигавицата. 12,13,14
Прилагането на пробиотици, които колонизират вагиналнатата област, поддържа урогениталното здраве. 2
Лактобацилите произвеждат антимикробни съсединения (водороден пероксид, млечна киселнина), които намаляват колонизацията на патогени като E.coli. 1,5
Да не се превишава препоръчителната дневна доза УРОГАРД.
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Да се съхранява в оригинална опаковка при температура под 25˚C.
1. Zarate G, et al. Letters in applied microbiology 2006;43:174–180
2. Borges S, et al. Archives of gynecology and obstetrics 2014;289:479–489
3. Prilassnig M, et al. Wien Klin Wochenschr. 2007;119(15-16): 456–462
4. Schrezenmeir J. et al. Am J Clin Nutr 2001;73(suppl):361S–4S
5. Corcoran BM, et al. Appl Environ Microbiol 2005; 71:3060–3067
6. Flores-Mireles AL, et al. Nature reviews Microbiology 2015;13:269–284
7. Lacombe A, et al. Food microbiology 2013;34:352–359
8. Vasileiou I, et al. Nutr Res 2013;33:595–607
9. McMurdo ME, et al. The Journal of antimicrobial chemotherapy 2009;63:389–395
10. Beerepoot MA, et al. Archives of internal medicine 2012;172:704–712
11. Heitmann K, et al. BMC complementary and alternative medicine 2013;13:345
12. Kalyoussef S, et al. PloS one 2012;7:e49506
13. Reid G, et al. Current opinion in clinical nutrition and metabolic care 2009;12:583–587
14. Huttenhower C, et al. Nature 2012;486:207–214